Expertise

 

Adviesburo de Vaal b.v.

 

“Wij geven om monumenten, we zijn er ook emotioneel bij betrokken en we komen voor ze op. In ons werk gaat het belang van een monument echt boven álles ”

 

Een wereld aan ervaring

Met restauraties hebben we in de loop der jaren een wereld aan ervaring opgedaan. Onze naam is verbonden met tal van grote en uitdagende projecten, waarvan we op deze pagina’s een aantal voorbeelden laten zien.
Maar we voelen ons nét zo in ons element bij kleinschalige restauraties. Ook dan kunnen opdrachtgevers rekenen op onze deskundige visie, onze waardevolle expertise en onze specialistische kennis.
En natuurlijk weten we, dat er soms concessies moeten worden gedaan om gebruik van een gebouw mogelijk te maken. Want zonder exploitatie geen inkomsten. En zonder geld ook geen onderhoud en behoud.

Technisch herstel

Een gebouw moet kunnen vertellen wat er mee gebeurd is. Ook de littekens die de tand des tijds heeft achtergelaten behoren tot die historie, vinden wij. Die halen we dus ook niet weg.

De Glind

Schaapskooi Helweg, De Glind

 

 

 

 

 

WVO

Grafmonument van Prins Willem van Oranje in de Nieuwe Kerk te Delft

Restaureren is voor ons primair technisch herstel, geen esthetisch herstel. Alleen als het bouwkundig onvermijdelijk is, grijpen we in.
We maken zo veel mogelijk gebruik van authentieke materialen, maar tevens van
de modernste hulpmiddelen en technieken en de nieuwste inzichten op het gebied van restaure-ren. Het is vooral onze dagelijkse praktijk die er voor zorgt dat die kennis altijd up to date is en blijft.